Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2023 15:41 - Лесни стъпки за да се почувстваш отново себе си
Автор: dfileva Категория: Хоби   
Прочетен: 3246 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 14.05.2023 15:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Идва един прекрасен ден в които от жената във вас няма и следа. Тази рола е останала някъде далеч в пространството за да чака своя ред. Ролята на майка, домакиня, работник и какво ли още не, така са обсебили живота ви, че в един момент забравяте кои си в действителност.
Ще споделя  няколко техники с който да дойдете на себе си.

Няколко лесни стъпки с които отново да се почувствате себе си:
- Първото и най важно нещо е да се приемате такива каквито сте и начина по - който се чувствате. 
Ако това Ви е трудно може би, трябва първо да се опознаете достатъчно добре за да знаете кои сте, след това приемането само ще дойде. Един бърз пример, виждате някой и пред вас се развихря негово качество за което вие си мечтаете цял живот. Искате да го развиете и вие, но не се получава така както на вас ви се иска. Питате се защо?
Ами, защото за добро или за лошо имате различна философия, мироглед, характер (сега ще си кажете, мда ама характера се променя и всичко може да се научи, да характера се променя, но не и темперамента) темперамент, възпитание и още толкова много неща.
Четете книги, гледайте филми, пишете в дневник, разговаряйте с приятели, ходете на терапевт, участвайте в семинари... Наблюдавайте се и в един момент ще имате някаква реална представа за това, кои сте вие. Разбира се това е един доста дълъг процес, но с ръка на сърцето ви казвам, че е много интересн. 
Това е може би най - трудната стъпка от всички, защото винаги в нас има един Критик на който нищо не му харесва, все е недоволен и има нужда от доста сериозен бой.
Може би разковничето на тази стъпка е да разберете, че ние хората не сме перфекти, правим грешки и наше задължение е да се обичаме и приемаме въпреки тях. Те са нормалната част от живота, която ни учи, къде са ни границите и къде са границите на другите.

- Стъпка втора е да намиране време за себе си. 
Време в което да седнете и да освободите ума си от всички проблеми и мисли. Да релаксирате, да усетите себе си. Дори едни 30мин на ден биха били достатъчни за това.

- Стъпка трета е да си напишете в дневника нещата, които сте постигнали до сега.
Това ще ви даде увереност и самочувствие.

-Стъпка четвърта и последна в моя списък е нагласете се, купете си нова рокля и токчета и си позволете да излезете една вечер за да разпуснете.

Надявам се, че ще се засечем на някое приятно място и ще се познаем по красивите рокли :)image




Гласувай:
1



Предишен постинг

1. milady - ......................мухахааа...
14.05.2023 19:34
дали, ще се познаем, мила..))))))


аз имам 15 шапки,а ти ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dfileva
Категория: Хоби
Прочетен: 8887
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930